Доступність посилання

ТОП новини

Санкції США щодо Росії збережуться, поки триває анексія Криму – Тейлор


Тейлор заявив, що санкцій США щодо Росії збережуться
Тейлор заявив, що санкцій США щодо Росії збережуться

Санкції США щодо Росії збережуться доти, поки вона не поверне окупований Крим під контроль Києва і продовжує війну на Донбасі. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

«США збережуть санкції щодо Росії до того часу, поки вони ведуть війну на Донбасі. І США збережуть санкції щодо Росії до того часу, поки вони незаконно окупують Крим. І якщо росіяни зроблять більше кроків, відправлять більше військових, посилять бойові дії, тоді ми, ймовірно, введемо більше санкцій», – запевнив Тейлор.

Дипломат також не виключає введення нових санкцій проти Росії у випадку подальшої ескалації конфлікту в Україні.

«І повинен сказати, що європейці були так само сильні і кожні шість місяців вони продовжували санкції проти Росії, що означає, що санкції завдають шкоди Росії», – додав він.

Тейлор нагадав, що мета санкцій – тиск на російську владу, щоб Росія вийшла з Криму і Донбасу.

«Ці санкції – не для того, щоб покарати російський народ, ці санкції – для того, щоб створити тиск на російський уряд, зокрема на Путіна, щоб Росія вийшла з Донбасу і Криму», – зазначив представник США в Україні.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG