Доступність посилання

ТОП новини

США стежать за російським підводним човном, поміченим біля берегів Аляски


Повідомляється, що російський підводний човен сплив під час навчань (фото ілюстративне)
Повідомляється, що російський підводний човен сплив під час навчань (фото ілюстративне)

Північне командування США і Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомили, що уважно стежать за російським підводним човном, що сплив у районі Аляски 27 серпня.

«Ми уважно стежимо за суднами, які мають для нас інтерес, зокрема, за іноземними військово-морськими суднами, у зоні нашої відповідальності», – заявило Північне командування США.

Наразі незрозуміло, чому саме спливла субмарина. Північне командування США стверджує, що не отримувало жодних запитів про допомогу від Військово-морського флоту Росії чи інших моряків в цьому районі.

«Ми завжди готові допомогти тим, хто потрапив у біду», – йдеться в повідомленні командування.

У повідомленні американських військових також вказується, що «російська морська діяльність» відбувається в міжнародних водах, далеко за межами територіальних вод США.

Американські військові уточнили агенції Associated Press, що російський підводний човен сплив під час навчань.

Публічної інформації від російської сторони про можливі інциденти з їхніми підводними човнами немає.

За заявою берегової охорони США, присутність російських суден викликала стурбованість в американських комерційних риболовних суден в Беринговому морі 26 серпня. Кілька риболовних суден сповістили берегову охорону про те, що натрапили на російські кораблі і занепокоєні цим.

Повідомляється, що берегова охорона зв’язалася з командуванням на об’єднаній військовій базі Ельмендорф-Річардсон на Алясці, де сказали, що кораблі дійсно були там в рамках заздалегідь запланованих російських військових навчань. Про масштаби цих навчань і про кількість залучених російських суден інформації немає.

XS
SM
MD
LG