Доступність посилання

ТОП новини

Глава УГКЦ закликав вірян не приходити до церкви на Великдень


Глава УГКЦ Святослав Шевчук
Глава УГКЦ Святослав Шевчук

Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук закликав вірян залишатися вдома на Великдень і дивитися онлайн-трансляцію служінь.

«УГКЦ вводить диспензу (звільнення – ред.) від церковної заповіді, яка нам каже щонеділі і кожного свята брати участь у богослужінні в храмі. У зв’язку з цими надзвичайними обставинами церква знімає цей обов’язок і кличе вас залишатися вдома та дивитися онлайн-трансляцію… Друга диспенза стосується особливого обов’язку в час Великого посту – готуючись до Пасхи, обов’язково приступати до святих таїнств сповіді і причастя. Дбаючи про ваше здоров’я, наша церква проголосила диспензу, звільнення і від цього обов’язку. Його можна буде виконати впродовж місяця після закінчення часу карантину», – зазначив Шевчук.

Він закликав не приносити на освячення вербну лозу й великодні кошики на Великдень.

«Там, де неможливо брати участі в Пасхальному богослужінні, батько родини може свяченою водою покропити ці страви. І будьте певні, ви зможете гідно відсвяткувати свято Христового Воскресіння», – наголосив Шевчук.

Також він попросив вірян не наполягати на причасті.

«Але я прошу вас: не наполягайте. У нинішніх обставинах прошу сповідатися лише в небезпеці смерті», – сказав глава УГКЦ і закликав вірян і священнослужителів суворо дотримуватися правил карантину.

Радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт повідомляв, що правоохоронці і представники релігійних конфесій визначили формат проведення релігійних свят.

Вербну неділю віряни УГКЦ і християни східного обряду цього року святкуватимуть 12 квітня. За нею йде Страсний тиждень, який завершиться святкуванням Великодня 19 квітня.


XS
SM
MD
LG