Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк закликав Київ розслідувати підпал будинку Шабуніна


Вранці 23 липня очільник ЦПК, активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі минулої ночі підпалили його будинок
Вранці 23 липня очільник ЦПК, активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі минулої ночі підпалили його будинок

Світовий банк в Україні 24 липня прокоментував новину про підпал антикорупційного активіста Віталія Шабуніна.

У своїй заяві установа висловила «глибоку стурбованість» пожежею в будинку голови «Центру протидії корупції».

«Ми закликаємо українські органи влади забезпечити неупереджене та оперативне розслідування, щоби винні були притягнуті до відповідальності. Громадянське суспільство відіграє ключову роль в боротьбі проти безкарності корупціонерів і повинно бути в змозі виконувати свою місію вільно від залякування та насильства», – зазначають у представництві Світового банку.

Читайте також: Зеленський сказав, що його «засмучує» підпал будинку Шабуніна​

Напередодні голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас також висловив стурбованість пожежею в будинку голови правління організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна.

Вранці 23 липня очільник ЦПК, активіст Віталій Шабунін повідомив, що невідомі минулої ночі підпалили його будинок. За його словами, він з дружиною та дітьми не були вдома, а батьки встигли вибігти. Ніхто не постраждав. Шабунін пов’язав інцидент зі своєю професійною діяльністю: «Благословляю виконавців і замовників, останнім дякую за мотивацію працювати ще більше». Він також додав, що два тижні тому відповідні служби перевіряли справність газової мережі в будинку.

Читайте також: «Терор проти активістів»: як Україна і світ відреагували на підпал будинку Віталія Шабуніна​

У «Центрі протидії корупції», який очолює Шабунін, заявили, що цей інцидент є свідчення того, що «влада не може захистити громадських активістів».

Віталій Шабунін – відомий в Україні громадський діяч у сфері боротьби з корупцією, очолює правління громадської організації «Центр протидії корупції», входить до Нацради з питань антикорупційної політики.​

XS
SM
MD
LG