Доступність посилання

ТОП новини

Степанов повідомив про відвантаження першої партії вакцини AstraZeneca з Індії


За словами Степанова, до України їдуть 500 тисяч доз вакцини
За словами Степанова, до України їдуть 500 тисяч доз вакцини

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про відвантаження партії вакцин компанії AstraZeneca з Індії. Відповідне відео він оприлюднив 21 лютого.

За словами Степанова, до України їдуть 500 тисяч доз вакцини. Точної дати прибуття він не назвав.

«Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України. Під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин», – заявив він.

Голова МОЗ Максим Степанов пізно ввечері 18 лютого повідомив, що вирушив до Індії за першою партією вакцини від COVID-19.

29 січня заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що вакцинація від COVID-19 почнеться в Україні «в районі 15 лютого». Але згодом Степанов повідомив про перенесення початку кампанії зі щеплення.

Читайте також: Британія віддасть надлишок вакцини від COVID-19 біднішим країнам – Джонсон

Президент Володимир Зеленський заявляв, що в Україні мають намір охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше половину населення протягом цього і на початку 2022 року. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Ідею закуповувати російську вакцину глава держави відкинув зі словами: «українці – не кролики, експериментувати не маємо права».

8 лютого очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що наразі Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 мільйонів доз вакцин проти COVID-19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG