Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Харкові відправив ексмера Слов’янська Штепу під домашній арешт


Штепу відправили під домашній арешт
Штепу відправили під домашній арешт

Орджонікідзевський райсуд Харкова 20 січня обрав запобіжний захід ексмеру Слов’янська Нелі Штепі. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Клопотання прокурора про обрання Штепі Нелі Ігорівні запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту задовольнити частково», – заявила суддя Олена Глебко.

Обмежувальні заходи триватимуть принаймні до 19 березня. Штепа має перебувати вдома з 22:00 до 5:00.

Суд призначив початок слухань справи по суті на 28 січня. Це вже вп’яте цю справу розглядатимуть спочатку

Ексмера Слов’янська Донецької області Нелю Штепу затримали в липні 2014 року. 8 жовтня 2014-го їй оголосили остаточну підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України. У прокуратурі зазначали, що їй загрожує довічне ув’язнення. Штепа звинувачення прокуратури відкидає.

У 2017 році її випустили зі слідчого ізолятора під домашній арешт.

24 жовтня 2019 року Європейський суд з прав людини вирішив, що Україна має виплатити колишньому меру Слов’янська Донецької області Нелі Штепі 3 600 євро компенсації. ЄСПЛ визнав обґрунтованою скаргу Штепи про відсутність підстав для її арешту та занадто довге розслідування її справи.

XS
SM
MD
LG