Доступність посилання

ТОП новини

Шмигаль доручив Мінфіну аудит витрат на боротьбу з коронавірусом


Надалі, за словами Дениса Шмигаля, уряд повинен публічно анонсувати та затверджувати постанови про виділення коштів із фонду на боротьбу з COVID-19
Надалі, за словами Дениса Шмигаля, уряд повинен публічно анонсувати та затверджувати постанови про виділення коштів із фонду на боротьбу з COVID-19

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству фінансів провести аудит Фонду боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19. Таку задачу він озвучив на засіданні Кабінету міністрів 17 червня.

«В мене є прохання і доручення до Міністрва фінансів України. Ми вже два місяці фактично використовуємо Фонд на боротьбу з COVID-19, загальна сума майже 65 мільярдів гривень, це абсолютно величезна сума від українських платників податків, ми про це говорили сьогодні і вчора з президентом України. Всі ми, країна має має бачити, на що саме йдуть ці кошти. Тому доручаю Мінфіну провести аудит витрат із фонду, відзвітувати й опублікувати цю інформацію. Вона має оновлюватися щотижня», – сказав голова уряду.

Читайте також: Коронавірус: надія наразі на дешевий і доступний стероїд дексаметазон​

Очільників інших міністерств, які отримували фінансування з цього фонду, він також закликав прозвітувати про те, на що пішли кошти. Надалі, за словами Шмигаля, уряд повинен публічно анонсувати та затверджувати постанови про виділення коштів із фонду на боротьбу з COVID-19.

«Це чесно і відповідально до суспільства. Ми дійсно, на мою думку, ефективно розпоряджалися до сьогоднішнього дня і, впевнений, будемо робити це й надалі, Фондом, яким нам доручено розпоряджатися. Фактично касових видатків там немає і 2 млрд грн, але вже за 30 млрд грн коштів розподілені. Важливо, щоб суспільство і Верховна Рада зокрема розуміли, на які цілі, як, для чого ми використовуємо цей фонд», – додав прем’єр-міністр.

Читайте також: Ткаченко просить Шмигаля повернути 2 млрд гривень на культуру​

10 квітня президент України Володимир Зеленський анонсував створення Фонду боротьби з коронавірусом обсягом майже 66 мільярдів гривень. З цих коштів зокрема мали виплачуватися доплати лікарям, залученим до боротьби з захворюванням, закуповуватися засоби захисту та медичне обладнання.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG