Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала експоліцейського, причетного до підпалу авто львівської журналістки Радіо Свобода


Авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук після підпалу, 30 січня 2020 року
Авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук після підпалу, 30 січня 2020 року

Оперативники СБУ у Львівській області розшукали і затримали колишнього поліцейського, причетного до підпалу авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук, написала на своїй сторінці у фейсбуці керівниця обласної прокуратури Львівщини Ірина Діденко.

«11.02.2020 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області повідомлено про підозру у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану «роботу». Його було оголошено у розшук. Наразі готуємо клопотання про обрання міри запобіжного заходу», – повідомила Ірина Діденко.

Керівник прокуратури не вказує прізвище поліцейського, але з поданої нею інформації випливає, що мова про Михайла Чердака, який фігурує у справі підпалу автомобіля подружжя журналістки Галини і Василя Терещуків.

У ніч на 30 січня 2020 року 19-річний тодішній студент університету «Львівська політехніка» (відрахований із вишу) Якоб Сарахман підпалив машину. Згодом його затримали. У ході слідства він назвав ім’я замовника – поліцейського Михайла Чердака, який наразі звільнений із поліції.

25 травня Галицький суд Львова виніс вирок у справі Сарахмана – 5 років позбавлення волі з 3-річним іспитовим терміном.

43-річний Михайло Чердак до сьогодні перебував у розшуку. Слідство у справі підпалу машини СБУ зупинила.

Також у справі фігурує ще одне прізвище – безробітного, раніше судимого Вадима Дмитренка.

Щодо двох підозрюваних – Михайла Чердака і Вадима Дмитренка було порушене кримінальне провадження за статтею 347 (умисне пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.

У день затримання ймовірного замовника підпалу авто львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук відбувся підпал машини іншого співробітника Радіо Свобода – водія програми журналістських розслідувань «Схеми» Бориса Мазура.

XS
SM
MD
LG