Доступність посилання

ТОП новини

Уряд запропонує РНБО ввести санкції проти 19 компаній із Росії за Керченський міст – МінТОТ


Керченський міст сполучає Росію з окупованим нею Кримом
Керченський міст сполучає Росію з окупованим нею Кримом

Кабінет міністрів України внесе на розгляд Ради національної безпеки та оборони (РНБО) перелік із 19 юридичних осіб, до яких мають бути застосовані санкції за незаконне будівництво Керченського мосту, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«Таке рішення було ухвалене сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України», – мовиться в повідомленні.

До санкційного списку, зокрема, потрапили такі російські компанії, як «Стройгазмонтаж» (виконавець з проектування і будівництва), його дочірня компанія «СГМ-Міст» (зареєстрована у Москві), головний проектувальник проекту «Інститут «Гіпробудміст – Санкт-Петербург» та субпідрядники «Мостотрест» (Москва), «Портгідробуд» (Новоросійськ) та інші.

«Запровадження санкцій до усіх причетних юридичних осіб, що брали участь у незаконному будівництві Керченського мосту, унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського союзу та Сполученими Штатами Америки», – заявили в міністерстві.

Санкційний пакет уже підготували та планують внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони, яка останньою вирішує питання санкцій.

Зазначається, що впровадження таких санкцій дасть змогу обмежити або припинити економічні відносини цих компаній із країнами Європейського союзу та США.

Згідно з повідомленням, відповідне розпорядження буде винесене на розгляд РНБО України.

Євросоюз офіційно запровадив санкції стосовно шести компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Рішення від 30 липня опубліковане в офіційному журналі ЄС.

Посли країн-членів ЄС 18 липня схвалили рішення щодо запровадження індивідуальних санкцій проти шести юридичних осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту.

Читайте також: Шість компаній-будівельниць Керченського мосту поповнили «кримські санкції»

Президент України Петро Порошенко подякував за «солідарність і підтримку України у протидії російському агресору».

15 травня відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини Керченського мосту, який з’єднує Росію з анексованим нею Кримом. У заході взяв участь президент Росії Володимир Путін.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку президент Путін заявив відразу ж після анексії Криму – в березні 2014 року. Побудувати міст обіцяли до 2018 року, здати в експлуатацію – влітку 2019 року.

Українська сторона вийшла з укладеного ще за президентства Віктора Януковича договору з Росією про будівництво мосту в 2014 році – після анексії Криму.

XS
SM
MD
LG