Доступність посилання

ТОП новини

Канада не визнає російські паспорти, видані жителям окупованих територій


Канадська влада буде вживати, щоб видані жителям окупованих територій паспорти не були використані для поїздки до Канади
Канадська влада буде вживати, щоб видані жителям окупованих територій паспорти не були використані для поїздки до Канади

Канада засуджує рішення Росії видавати російські паспорти українцям, які проживають на окупованих територіях Донбасу. Про це мовиться у повідомленні Міністерства закордонних справ Канади.

«На сьогодні Канада буде вживати заходи для забезпечення того, щоб ці паспорти не могли бути використані для поїздки до Канади», – мовиться у повідомленні.

У ці дні в Канаді з офіційним візитом перебуває президент України Володимир Зеленський.

27 квітня Путін заявив у Пекіні, що Кремль розглядає можливість видачі російських паспортів за спрощеною процедурою усім українцям. 1 травня він підписав указ, який, зокрема, дозволяє видавати в спрощеному порядку і впродовж трьох місяців російські паспорти українцям, які народилися і жили в Криму.

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій, до ЄС і США, а також диппредставництв іноземних держав в Україні із закликом посилити санкції проти Росії через рішення Москви.

XS
SM
MD
LG