Доступність посилання

ТОП новини

Росія Путіна зробила світ більш небезпечним – очільник британського МЗС


Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант

Новий міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант закликає Євросоюз запровадити додаткові санкції проти Росії через імовірну причетність цієї країни до отруєнь із використанням хімічної зброї. Про це він планує заявити в Американському інституті миру у Вашингтоні 21 серпня.

«Звісно, ми маємо співпрацювати з Москвою, але ми також повинні бути прямими: зовнішня політика Росії за президента Володимира Путіна зробила світ більш небезпечним місцем. Сьогодні Сполучене королівство просить своїх союзників піти далі, закликаючи Євросоюз гарантувати, що його санкції проти Росії є всеосяжними і що ми справді стоїмо пліч-о-пліч зі США. Це означає спільне реагування на порушення, коли б і де б вони не відбувалися – від вулиць Солсбері до долі Криму», – сказав Джеремі Гант.

Без наступних дій, вважає Гант, буде підірвано довіру до НАТО, оборонного союзу, що об’єднує союзників по обидва боки Атлантичного океану.

Читайте також: МЗС Великої Британії закликає Росію визнати відповідальність за катастрофу «Боїнга» над Донбасом

Британський міністр закликав європейських партнерів запровадити проти Москви санкції, подібні до тих, запровадження яких із 22 серпня та через три місяці анонсували раніше у Вашингтоні. США вимагають від Росії надання доказів непричетності до отруєнь нервово-паралітичною речовиною «Новачок» на території Великої Британії.

XS
SM
MD
LG