Доступність посилання

ТОП новини

КВУ оприлюднив статистику прогулів засідань Ради депутатами


Лідерами за відвідуваннями Ради впродовж четвертої сесії ВР стали народні депутати «Європейської солідарності» та «Слуги Народу», зазначили в КВУ
Лідерами за відвідуваннями Ради впродовж четвертої сесії ВР стали народні депутати «Європейської солідарності» та «Слуги Народу», зазначили в КВУ

За підсумками роботи четвертої сесії Верховної Ради головними прогульниками були депутати групи «За майбутнє». Такі дані оприлюднив Комітет виборців України.

«Головними прогульниками Ради стали народні депутати групи «За майбутнє». В середньому впродовж сесії на пленарні засідання реєструвалися лише третина депутатів групи – 36 відсотків. Низькі показники реєстрації в народних депутатів «Опозиційної платформи – За життя». В середньому на засіданнях Ради реєструвалося 40 відсотків депутатів політсили», – йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, у нардепів «Батьківщини» показники відвідування на рівні 51 відсотка, у групи «Довіра» – 56 відсотків, у фракції «Голос» – 58 відсотків.

«Лідерами за відвідуваннями Ради впродовж четвертої сесії ВР стали народні депутати «Європейської солідарності» та «Слуги Народу». В середньому на засіданнях ВР було зареєстровано 63 відсотки депутатів «Європейської солідарності» та 62 відстоки депутатів «Слуги Народу», – розповіли в Комітеті виборців.

Голова КВУ Олексій Кошель з цього приводу зазначив, що четверта сесія ВР виявилася найменш продуктивною за час роботи нового складу парламенту.

«Впродовж сесії народні депутати працювали лише 28 сесійних днів. Відвідування Верховної Ради також погіршилося. З одного боку, на це вплинули місцеві вибори, до яких де факто була залучена частина народних депутатів, які виступали в ролі агітаторів на місцях. З іншого боку, в осінній період в Україні погіршилася загальна ситуація із коронавірусом, через що робота парламенту була фактично заблокованою», – сказав Кошель.

1 вересня 2020 року розпочалася четверта сесія Верховної Ради дев’ятого скликання. Вона тривала до 22 січня 2021 року, відповідно до календарного плану, ухваленого в липні 2020 року.

XS
SM
MD
LG