Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради не рекомендував Шкарлета на посаду міністра освіти


Акція під ВР «Шкарлет нам не міністр!», Київ, 18 червня 2020 року
Акція під ВР «Шкарлет нам не міністр!», Київ, 18 червня 2020 року

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Про це повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на секретаря комітету Наталію Піпу (фракція «Голос»).

На ранковому засіданні парламенту 18 червня голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що парламент сьогодні розгляне питання про призначення міністра освіти.

«Надійшов пакет документів на кандидата на призначення на посаду міністра освіти. Сьогодні будемо розглядати це питання після перерви», – повідомив Разумков у перебігу засідання.

Тим часом під стінами парламенту мітингувальники влаштували протест «Шкарлет нам не міністр».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Верховній Раді призначити Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. Проєкт відповідної постанови парламент зареєстрував 17 червня.

3 червня представниця парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Інна Совсун («Голос») повідомила Радіо Свобода, що комітет провів бесіду тільки з одним кандидатом на посаду міністра освіти і науки – Сергієм Шкарлетом.

Із відкритих джерел відомо, що Сергій Шкарлет свого часу балотувався до Чернігівської облради і від Партії регіонів, і від «Блоку Петра Порошенка». Із 2010 року і досі є ректором Чернігівського державного технологічного університету. На сайті цього закладу збереглося фото за 2013 рік, на якому тодішній міністр освіти і науки Дмитро Табачник вручає Шкарлету нагрудний знак та посвідчення «Заслужений діяч науки і техніки України».

Нині обов’язки міністра освіти і науки України тимчасово виконує Любомира Мандзій.

XS
SM
MD
LG