Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підтверджує закриття справи проти підозрюваного у нападі на Гандзюк


6 серпня суд постановив арештувати Миколу Новікова на 60 діб за підозрою в причетності до нападу
6 серпня суд постановив арештувати Миколу Новікова на 60 діб за підозрою в причетності до нападу

Речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко підтверджує закриття справи проти Миколи Новікова, якого раніше підозрювали в причетності до нападу на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк і 19 діб тримали під вартою.

«У зв’язку з додатковими показами, отриманими від підозрюваного громадянина Новікова, які він раніше приховував від слідства, була встановлена його непричетність до скоєння злочину щодо Катерини Гандзюк. Це стало підставою для того, щоб прокуратура Херсонської області закрила кримінальне провадження проти Новікова за відсутністю в його діях складу злочину», – написав Лисенко у Facebook.

За його словами, в перебігу слідства встановлено і новими показами Новікова підтверджено, «що він дійсно перебував неподалік місця злочину, але злочин не вчиняв».

Раніше депутат Верховної Ради України, член колегії МВС Антон Геращенко попросив вибачення у Миколи Новікова, якого безпідставно звинувачували в причетності до нападу на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк.

Читайте також: Четверо підозрюваних у справі Гандзюк – під вартою: що відомо

Тепер Геращенко заявляє, що за затримання непричетної людини «всім причетним доведеться понести відповідальність, передбачену законом».

3 серпня саме Геращенко стверджував, що «поліції знадобилося всього лише три доби для того, щоб вирахувати й затримати покидька, який облив кислотою Катерину Гандзюк».

Національна поліція заявляє, що у причетності до нападу на херсонську активістку, виконувачку обов’язків керуючого справами мерії Херсона Катерину Гандзюк підозрюють шістьох людей. Як повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв, 22 серпня суд обиратиме запобіжний захід двом підозрюваним у справі. Їхніх імен він не назвав.

Станом на вечір 21 серпня були арештовані без права застави четверо підозрюваних, зокрема й Новіков. Сама Катерина Гандзюк в інтерв’ю «Українській правді» висловлювала думку, що Новіков – «на 99% випадкова людина».

Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня. За даними медиків, у неї опіки 40% шкіри й сильне пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Лікар про напад у Херсоні: у чиновниці понад 30% опіків – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Правову кваліфікацію справи правоохоронці змінювали кілька разів: від «хуліганства» через «умисні тяжкі тілесні ушкодження» до «замаху на вбивство». 3 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко після спілкування з Гандзюк заявив, що розслідування справи передадуть Службі безпеки України.

XS
SM
MD
LG