Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення моряків до завершення виборів нереальне – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що не чекає звільнення утримуваних Росією українських військових моряків до президентських виборів, які відбудуться 31 березня. Про це глава держави сказав в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомила прес-служба президента.

«Путін (президент Росії Володимир Путін – ред.) чітко наголосив, що він не буде робити жодного кроку», – сказав президент і додав, що робота зі звільнення українців триває.

«Не відбувається жодної міжнародної зустрічі на найвищому рівні, де би питання звільнення українських моряків, кораблів і деокупації Керченської протоки і Азовського моря не було би порушено мною, за моїм дорученням міністром закордонних справ або нашими партнерами по НАТО», – відповів глава держави на запитання, якими є шанси витягнути з російського полону українських моряків, які вже понад 100 днів позбавлені волі в Росії.

25 листопада 2018 року російські прикордонники ФСБ поблизу Керченської протоки відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три судна з 24 моряками. Українська влада визнає цих моряків військовополоненими. Країни Заходу закликають Росію звільнити моряків і забезпечити свободу судноплавства в Керченській протоці.

XS
SM
MD
LG