Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура повідомила про підозру жінці через заклик «приєднуватись до Росії»


Стаття, яку інкримінують мешканці Маріуполя, передбачає позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років
Стаття, яку інкримінують мешканці Маріуполя, передбачає позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років

У пресслужбі прокуратури Донецької області заявили, що повідомили про підозру жінці у посяганні на територіальну цілісність України.

«Мешканці Маріуполя повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 26 серпня 2019 року жінка, керуючись власними політичними та ідеологічними мотивами, відшукала у мережі Інтернет матеріали із закликами до вчинення умисних дій, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та розмістила на своїй сторінці у соціальній мережі для максимального поширення заклики громадянам брати до рук зброю і виходити на мітинги, а також розмістила та закликала максимально розповсюдити публічне звернення мешканцям Південно-східної території України із закликом «приєднуватись до Росії», – йдеться в повідомленні прокуратури.

У відомстві зазначили, що досудове розслідування триває.

Стаття, яку інкримінують жінці, передбачає позбавленням волі терміном від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без неї.

XS
SM
MD
LG