Доступність посилання

ТОП новини

Активісти у російському Петербурзі привітали Україну з Днем Незалежності


Активісти у Петербурзі привітали Україну з Днем Незалежності
Активісти у Петербурзі привітали Україну з Днем Незалежності

Півтора десятка активістів вийшли на одиночні пікети у російському Петербурзі на Невський проспект, щоб привітати Україну з Днем Незалежності, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Головний акцент активісти зробили на заклик підтримати Україну в її боротьбі за свою свободу і право вибору свого шляху. За словами організатора пікетів, активістки Петербурзького демократичного руху «Солідарність» Ольги Смирнової, акція мала одночасно антивоєнний і антиімперський характер. Учасники пікетів нагадали про трагічні події 4-річної давнини, про Іловайський котел, в якому загинули сотні українських військових.

На думку Ольги Смирнової, тільки за умови каяття російського суспільства в розв’язанні війни в Україні, у наступних поколінь росіян і українців з’явиться можливість налагодити дружні відносини.

Під час своїх пікетів активісти висловили своє захоплення мужністю українців, які захищають свою землю, і обурення щодо російської політики – від анексії Криму та військового вторгнення на Донбас до переговорів з питання звільнення українських політв’язнів з російських в’язниць, які учасники пікетів назвали цинічними торгами.

Читайте також: Представник Путіна не зміг відповісти на питання про вітання з Днем Незалежності України

Активісти збирали на Невському проспекті підписи під вітальними листівками, щоб потім передати їх в консульство України. Вони закликали також не забувати про Олега Сенцова і його голодування. Крім того, учасники акції брали короткі інтерв’ю у перехожих про їхнє ставлення до української проблеми, щоб потім зробити відеоролик і розмістити його в інтернеті. Деякі перехожі реагували на пікети агресивно, було два напади на активістів. Затримано двох: одного нападника і одного активіста «Солідарності».

24 серпня Україна святкує 27-й День Незалежності.

XS
SM
MD
LG