Доступність посилання

ТОП новини

39% українців вважають, що президент у перші 100 днів має знизити тарифи – опитування


Українці назвали очікувані перші кроки президента
Українці назвали очікувані перші кроки президента

39,1% українців вважають, що президент України у свої перші 100 днів на посаді має знизити тарифи на комунальні послуги, йдеться в соціологічному опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Також респонденти вказали, що президент у перші 100 днів повинен подати до парламенту законопроекти про зняття недоторканості з депутатів, суддів, президента (35,5%) та розпочати/пришвидшити розслідування найбільш резонансних корупційних злочинів (32,4%).

Серед інших очікуваних кроків – початок переговори з Росією (23,3%), зниження зарплат топ-чиновникам (18,4%) і початок переговорів з ЄС та США про Донбас та Крим (16,4%).

Опитування проводили з 9 до 14 квітня. Методом особистого інтерв'ю опитали 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

Згідно з Конституцією України, президент, серед іншого, забезпечує державну незалежність, національну безпеку, представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України.

Тарифна політика належить до компетенції Кабінету міністрів України.

Що може і чого не може зробити президент? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00

​За офіційними результатами першого туру виборів президента України, за Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95% виборців. Другий тур відбудеться 21 квітня.

XS
SM
MD
LG