Доступність посилання

ТОП новини

Парубій заявив, що не допустить розпуску парламенту


Парубій наголосив, що для розпуску парламенту немає жодних підстав
Парубій наголосив, що для розпуску парламенту немає жодних підстав

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив у інтерв’ю «Цензор.НЕТ», що не дозволить розпустити парламент.

«Знаєте, я це – про розпуск – чув від моменту обрання головою Верховної Ради України. 14 квітня, до речі, було рівно 3 роки. Я говорив тоді і говорю зараз: розпуску парламенту не буде. Я не допущу цього сценарію», – зазначив спікер.

Згідно з Конституцією України, повноваження парламенту не можуть бути достроково припинені президентом в останні шість місяців його повноважень.

«27 травня минає будь-яка можливість – навіть теоретична – розпустити парламент», – наголосив Парубій.

«Я переконаний, що немає ані підстав, ані часу, щоб ті підстави шукати. Звичайно, можливо шукати якісь зачіпки. І це, скоріш за все, є концепції, які намагаються розвинути і втілити вірні юристи Януковича – Лукаш і Портнов. Але парламент – найвищий законодавчий орган держави, який, правда, вже давно і вперто намагаються демонізувати. І коли сьогодні хтось хоче нанести удар по парламенту, я говорю дуже просто: не дозволю!» – заявив голова Верховної Ради.

Він наголосив, що для розпуску парламенту немає жодних підстав.

21 квітня відбудеться другий тур виборів президента, в якому змагатимуться шоумен Володимир Зеленський і чинний президент Петро Порошенко.

Відповідно до Конституції, новообраний президент складає присягу на урочистому засіданні Верховної Ради і вступає в повноваження не пізніше ніж через 30 днів після офіційної публікації результатів виборів (4 травня), тобто до 3 червня.

XS
SM
MD
LG