Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики тричі порушили режим тиші на Донбасі – штаб ООС


Бойових втрат чи поранень серед українських військових немає, повідомили у пресцентрі ООС
Бойових втрат чи поранень серед українських військових немає, повідомили у пресцентрі ООС

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі у денні години неділі три рази порушили режим припинення вогню.

«27 грудня в більшості районів відповідальності наших бригад спостерігалася тиша. Незважаючи на відносне затишшя, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Мар’їнка, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік українських позицій зі стрілецької зброї. Ворожу вогневу активність було помічено й неподалік Авдіївки, де для коригування вогню з гранатометів різних систем ворог застосував БпЛА. Оперативні дії наших засобів РЕБ зупинили подальше використання БпЛА після перетину лінії розмежування», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, серед українських військових бойових втрат та поранень немає.

Бойовики угруповань «ДНР» та «ЛНР» на своїх ресурсах не повідомляли про бойові дії 27 грудня.

Як Україна буде воювати проти Росії в 2021 році?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:36:13 0:00

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG