Доступність посилання

ТОП новини

Надважливо зберегти незалежність та професіоналізм Нацбанку України – представник МВФ


16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку
16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку

Україна має зберегти незалежність та професіоналізм свого Національного банку, йдеться в заяві постійного представника Міжнародного валютного фонду в Україні Йости Люнгмана, яка є в розпорядженні Радіо Свобода.

«Упродовж останніх років ефективне проведення Національним банком грошово-кредитної, курсової та фінансової політики посилили економіку України. Надважливо, щоби незалежність Національного банку та притаманний НБУ високий рівень професіоналізму були убезпечені і за керівництва нового голови», – заявив Люнгман.

16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку. Він до нового призначення працював головою правління «Укргазбанку». З 2012 по 2014 рік був радником голови правління державного «Ощадбанку», у 2009 році – радником прем’єр-міністерки України, нинішньої голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Попереднім головою Національного банку був Яків Смолій, який 1 липня написав заяву про звільнення за власним бажанням через «систематичний політичний тиск».

XS
SM
MD
LG