Доступність посилання

ТОП новини

Американська торговельна палата сподівається на незалежність новопризначеного голови НБУ


16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку
16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку

Американська торговельна палата в Україні сподівається на незалежність новопризначеного голови Національного банку України Кирила Шевченка.

«Сильний та незалежний Національний банк (НБУ) є потужним сигналом довіри для іноземних інвесторів та для компаній, які вже інвестували мільярди доларів і створили тисячі робочих місць, а також для міжнародних партнерів, які надають фінансову підтримку для підтримки економіки… Тож Національний банк має залишатися незалежним, щоб бути ефективним та забезпечити довіру інвесторів в Україні», – заявили в палаті.

Американська торговельна палата стверджує, що буде працювати з Шевченком.

«Бізнес-спільнота сподівається, що новопризначений голова Нацбанку збереже незалежність НБУ та продовжить його поточний курс, зокрема монетарну політику, підтримку макроекономічної стабільності та інфляційне таргетування, а також забезпечить співпрацю з МВФ задля прискорення економічного зростання», – зазначили в палаті.

16 липня Верховна Рада призначила Кирила Шевченка новим головою Національного банку. Він до нового призначення працював головою правління «Укргазбанку». З 2012 по 2014 рік був радником голови правління державного «Ощадбанку», у 2009 році – радником прем’єр-міністерки України, нинішньої голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Попереднім головою Національного банку був Яків Смолій, який 1 липня написав заяву про звільнення за власним бажанням через «систематичний політичний тиск».

XS
SM
MD
LG