Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вшановують загиблих у боях під Іловайськом. Трансляція


Український військовий під час боїв за Іловайськ, 26 серпня 2014 року
Український військовий під час боїв за Іловайськ, 26 серпня 2014 року

У Києві вшановують загиблих у боях під містом Іловайськ Донецької області у 2014 році.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з місця подій.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. За даними української влади, військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України для захисту підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики. Росія заперечує заяви про свою участь у збройному конфлікті на Донбасі.

За даними Генеральної прокуратури України, під час бойових дій під Іловайськом загинуло 366 військовослужбовців та добровольців, 429 були поранені.

Читайте також: «Іловайський котел»: сліди військових Росії на Донбасі

У Генеральному штабі Збройних сил заявили, що станом на кінець серпня 2018 року зниклими безвісти внаслідок боїв залишаються 84 військовослужбовці, 11 перебувають у заручниках у підтримуваних Росією бойовиків.

28 серпня 2018 року керівник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов повідомив, що під час бойових дій біля Іловайська в період із 24 до 29 серпня загинули понад 200 російських військових, ще близько 300 були поранені. Росія не коментувала ці дані.

XS
SM
MD
LG