Доступність посилання

ТОП новини

Відомий російський активіст Котов, який виступав проти анексії Криму, звільнений із колонії


Костянтин Котов (фото архівне)
Костянтин Котов (фото архівне)

Відомий російський активіст Костянтин Котов, який виступав проти анексії Криму, і був засуджений на півтора роки за «неодноразове порушення правил проведення публічних заходів», вийшов на свободу з виправної колонії №2 в місті Покрові Володимирської області Росії. Про це повідомляють у середу правозахисники. Цю інформацію підтвердив також у мережі колишній політв’язень Олег Сенцов.

«Костя Котов на волі», – написав Сенцов у фейсбуці і розмістив фото російського активіста.

Костянтин Котов пробув в ув’язненні 493 дні і повністю відбув покарання, яке йому призначили у квітні.

Справа Котова – одна з найгучніших в історії протестного руху 2019 року. 34-річний програміст брав участь в кількох політичних акціях, а також був одним з ініціаторів щоденних пікетів біля адміністрації президента Росії щодо обміну російських і українських політв’язнів, допомагав захопленим ФСБ в Керченській протоці українським морякам, виступав проти анексії Криму.

Читайте також: Росія: активісту, який виступав на захист українських політв’язнів, відмовили в достроковому звільненні

За літо 2019 року його тричі заарештовували або штрафували через різні протестні акції. 10 серпня він був затриманий в центрі Москви і засуджений за так званою «Дадінською статтею», через «неодноразове порушення правил проведення масових заходів». У вересні 2019 року його засудили на чотири роки колонії.

XS
SM
MD
LG