Доступність посилання

ТОП новини

Україна оголосила консула Угорщини в Берегові персоною нон-грата


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (л) уже особисто пояснив мотиви цього рішення угорському колезі Петеру Сійярто
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін (л) уже особисто пояснив мотиви цього рішення угорському колезі Петеру Сійярто

Консула Угорщини в місті Берегове Закарпатської області оголошено персоною нон-грата, повідомляє 4 жовтня офіційний сайт МЗС України.

«Про це було повідомлено сьогодні послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню. Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин», – вказано в повідомленні.

«Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства. Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів», – додає українське зовнішньополітичне відомство.

Про необхідність такого відкликання міністр закордонних справ України Павло Клімкін особисто повідомляв своєму угорському колезі Петеру Сійярто, проте сторони не дійшли згоди в цьому питанні.

Докладніше про це: Угорщина офіційно відмовилася відкликати консула з Берегова на Закарпатті

Поширене раніше цього місяця відео, що консульстві Угорщини в Берегові масово видають угорські паспорти українським громадянам, призвело до різких політичних заяв як в Україні, так і в Угорщині.

XS
SM
MD
LG