Доступність посилання

ТОП новини

Вторгнення в Україну спричинить серйозні наслідки, зокрема санкції – голова МЗС Канади


Очільниця МЗС Канади наголосила на підтримці її країною незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України
Очільниця МЗС Канади наголосила на підтримці її країною незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України

Будь-яке вторгнення в Україну з боку Росії спричинить результат у вигляді серйозних наслідків для агресора, зокрема дуже суворі скоординовані санкції союзників, заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

«Ми єдині в нашій підтримці України, й будь-яке вторгнення в Україну матиме серйозні наслідки, зокрема дуже суворі скоординовані санкції з боку наших союзників», – сказала Жолі на пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві у вівторок.

Вона зазначила, що після візиту в Україну також відвідає Париж і Брюссель, щоб обговорити ці питання.

«Мій візит – це демонстрація незмінної, твердої підтримки та солідарності з Україною та українцями. Канада глибоко занепокоєна зосередженням військ Росії на кордоні з Україною. Ми також надзвичайно занепокоєні дестабілізаційною діяльністю в Україні та навколо неї», – сказала голова МЗС Канади.

Вона наголосила на підтримці Канадою української незалежності, суверенітету та територіальної цілісності.

«Канада засуджує зосередження російських сил на кордоні з Україною, ми засуджуємо спробу анексії та незаконну окупацію Криму. Є лише один єдиний можливий шлях уперед – Росія повинна здійснити деескалацію і долучитися до змістовного діалогу», – сказала Жолі.

Західні ЗМІ повідомляють про підготовку ймовірного вторгнення Росії в Україну з осені 2021 року через високу концентрацію російських військ біля кордонів. Російська влада заперечує можливість вторгнення і заявляє, що переміщення військових усередині країни – це «суверенне право» Росії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG