Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США погодив продаж нової партії Javelin Україні


Протитанкові установки Javelin були представлені на параді до Дня незалежності України у 2018 році
Протитанкові установки Javelin були представлені на параді до Дня незалежності України у 2018 році

Агенція з питань співпраці у царині оборони та безпеки Державного департаменту США повідомила, що Держдепартамент погодив продаж 150 ракет для протиракетного комплексу Javelin та відповідного устаткування на суму 39.2 мільйони доларів. Агенція з питань співпраці у царині оборони та безпеки передала необхідну сертифікацію до Конгресу США у четвер, 3 жовтня, повідомляє «Голос Америки».

За умовами угоди Україна також отримає навчальні пристрої, транспортування, устаткування, технічні дані та публікації, відповідну підготовку.

У заяві мовиться, що погодження потенційного продажу не означає, що продаж вже здійснено.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що Держдепартамент США схвалив продаж Україні нової партії протитанкової зброї Javelin.

Читайте також: 210 джавелінів для України: один на три російські танки на Донбасі

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

XS
SM
MD
LG