Доступність посилання

ТОП новини

Головною подією 2018 року українці вважають Об’єднавчий собор – опитування


Під час Об’єднавчого собору головою ПЦУ обрали митрополита Епіфанія (на фото: в центрі, ліворуч від президента Петра Порошенка)
Під час Об’єднавчого собору головою ПЦУ обрали митрополита Епіфанія (на фото: в центрі, ліворуч від президента Петра Порошенка)

Головною внутрішньополітичною подією 2018 року в Україні вважають об’єднання православної церкви – такі висновки опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва і Центру Разумкова.

За даними соціологів, 24% учасників опитування назвали головною подією року Об’єднавчий собор, який пройшов у Києві 15 грудня. Тоді українське православне духовенство обрало єдиного предстоятеля Православної церкви України – митрополита Епіфанія.

Читайте також: Росіяни назвали головною подією року відкриття Кримського мосту​

Також важливими подіями називали:

Жодного варіанту не змогли назвати 12%.

При цьому головною подією міжнародної політики 7% назвали протест «жовтих жилетів» у Франції.

70% учасників дослідження вважають, що країна рухається в неправильному напрямку. У 2017 році такої думки притримувались 74% опитаних. На формування цієї позиції у 2018-му, зокрема, вплинув ріст цін на газ і, відповідно, комунальних тарифів, продовження війни на сході Украни, корупція та ріст цін.

Читайте також: Чи варто довіряти українській соціології напередодні виборів?​

Опитування тривало з 19 по 25 грудня і охопило 2017 респондентів. Як пояснюють соціологи, дослідження фінансувалося в рамках проекту МАТРА посольства Королівства Нідерландів.

Згідно з результатами опитування, яке Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів у жовтні 2018 року, більшість опитаних вважають найбільшою проблемою України корупцію.

НА ТЕМУ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ:

Філарет про Собор, конкурентів Епіфанія і шантаж КДБ

Парламент ухвалив рішення щодо перейменування УПЦ (МП) в Російську православну церкву

Агент «Юрек», покаяння і томос для України

Ризька картотека: РПЦ і КДБ. Це актуально і для України

УПЦ (МП) допомагала Гіркіну готувати анексію Криму – СБУ

XS
SM
MD
LG