Доступність посилання

ТОП новини

На Херсонщині напали на активіста, який допомагав розслідувати вбивство Гандзюк – депутат


Катерина Гандзюк померла 4 листопада
Катерина Гандзюк померла 4 листопада

На Херсонщині напали на активіста, який допомагав розслідувати вбивство іншої місцевої активістки – Катерини Гандзюк, повідомив народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Тільки що мені подзвонили і повідомили, що, виявляється, позавчора напали на місцевого активіста. Кілька злочинців з битами у балаклавах, удень біля під’їзду. Активіст просив не вказувати його ім’я та усі подробиці, отож про них дізнаються тільки правоохоронці», – повідомив Луценко, який є членом тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Гандзюк.

За його словами, «є неспростовні докази, що це пов’язано з діяльністю нашої тимчасової слідчої комісії, оскільки саме тим, хто їй допомагає, передавали «привіт» нападники – вони так і висловилися під час нападу».

Він заявив, що за його даними, «готують нові злочини».

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою31 липня. За даними медиків, у неї були опіки 40% шкіри і пошкодження очей. Її літаком доставили на лікування до Києва і надали охорону.

Після смерті активістки поліція перекваліфікувала її справу на «закінчене вбивство», і кримінальне провадження буде розслідуватися як «умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб». Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає за такі дії від 10 років позбавлення волі до довічного ув’язнення.

XS
SM
MD
LG