Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський призначив Фокіна першим заступником голови української делегації в ТКГ


Указ про введення Вітольда Фокіна до складу делегації президент підписав 18 серпня
Указ про введення Вітольда Фокіна до складу делегації президент підписав 18 серпня

Президент України Володимир Зеленський призначив колишнього прем’єр-міністра (1990-1992 роки) Вітольда Фокіна першим заступником голови української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє пресслужба президента.

Указ про введення Фокіна до складу делегації Зеленський підписав 18 серпня, йдеться в повідомленні.

На початку серпня президент Зеленський підтвердив участь Фокіна в ТКГ.

Перед цим у коментарі Радіо Свобода Фокін заявив, що його конкретна посада в українській делегації ще не визначена.

«Ця робота має аматорський присмак, бо ще не визначено мою роль у групі, я ще не знаю, в якій іпостасі маю там виступати. Бо те, що на язиці в інших людей, що координатор, розмови і таке інше – це мене не задовольняє, я не хлопчик, щоб займатися, чим хто скаже... Я чекатиму зустрічі перед тим, як почну працювати офіційно. А якщо відверто, то я вже, звичайно, веду розмови з тими людьми, на яких можна спертися, яких я поважаю», – сказав він.

30 липня Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми. Згодом стало відомо, що до делегації також погодився долучитися прем’єр-міністр України в 1990-1992 роках Вітольд Фокін.

ТКГ – уповноважена група представників України, ОБСЄ та Росії з мирного врегулювання ситуації на сході України. Засідання групи відбувалися в Мінську, але останнім часом через карантинні заходи проходили у форматі відеоконференцій.

XS
SM
MD
LG