Доступність посилання

ТОП новини

В Україні відзначають День державного прапора


Урочисте підняття державного прапора з участю президента 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі
Урочисте підняття державного прапора з участю президента 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі

В Україні відбуваються урочистості з нагоди Дні державного прапора.

Урочисте підняття державного прапора з участю президента України 23 серпня 2018 року вперше відбулося не в столиці Києві, а в Дніпрі. За словами Порошенка, таке рішення було ухвалене, тому що саме на межі Дніпропетровської області стався «корінний злам» у гібридному протистоянні на Донбасі та були зруйновані перспективи створення так званої «Новоросії».

Прапор підняли на найвищий флагшток серед українських міст – 72 метри.

«Державний Прапор – животворне та об’єднуюче начало. Він, незалежно від національності, мови, релігії гуртує нас в одне єдине ціле – українську політичну націю. Він об’єднує українців усього світу», – відзначив президент Порошенко.

«З гордістю взяв участь у піднятті державного прапора України перед будівлею уряду. Сьогодні тут відбулась акція «Об’єднані Прапором»: два синьо-жовті стяги пройшли шлях Європою та обома Америками, побували в українських громадах, були представлені на центральних площах столиць 20 країн світу. Тепер вони приїхали до Києва, щоб бути об’єднаними саме в День Державного Прапора», – повідомив у Facebook прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

У 2004 році президент Леонід Кучма своїм указом заснував День державного прапора України, який щорічно відзначається 23 серпня. У 2009 році президент Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня.

XS
SM
MD
LG