Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК скасувала реєстрацію Кузьміна на парламентських виборах


Ренат Кузьмін за часів роботи першим заступником генерального прокурора, 2011 рік
Ренат Кузьмін за часів роботи першим заступником генерального прокурора, 2011 рік

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ексзаступника генерального Рената Кузьміна як кандидата в народні депутати за списком партії «Опозиційна платформа – За життя». Таке рішення ЦВК ухвалила одностайно 5 липня.

За словами заступника голови ЦВК Євгена Радченка, таке рішення комісія ухвалила, отримавши від СБУ інформацію про те, що Кузьмін не проживав в Україні протягом п’яти років до виборів. Це, згідно з законодавством, є умовою для участі у парламентських виборах.

Читайте також: ЦВК припускає, що не встигне надрукувати бюлетені через проведення повторного жеребкування​

Наразі на сайті ЦВК Ренат Кузьмін досі вказаний як кандидат від партії «Опозиційна платформа – За життя» під номером 35.

3 липня голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру та Державну прикордонну службу надати свідчення щодо того, чи проживав в Україні протягом останніх п’яти років Ренат Кузьмін, ексголови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва і блогера Анатолія Шарія, зареєстрованих кандидатами на виборах президента.

Спікер також закликав Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення про реєстрацію цих осіб. Згодом ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва і Шарія. Цьому передували протести проти їх реєстрації кандидатами в народні депутати в центр Києва.

Позачергові парламентські вибори мають відбутися 21 липня.

XS
SM
MD
LG