Доступність посилання

ТОП новини

Боррель: підтримка ЄС пов’язана із нагальною потребою зміцнення верховенства права і посилення боротьби з корупцією (виправлено)


Президент України Володимир Зеленський (л) і голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Києві, 22 вересня 2020 року
Президент України Володимир Зеленський (л) і голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель у Києві, 22 вересня 2020 року

У першому варіанті тексту і в заголовку була фраза про те, що «ЄС не є благодійною організацією або банкоматом». Але пізніше це речення з тексту цитованої статті забрали. Ці зміни внесені в текст статті Жозепа Борреля на сайті Європейської служби зовнішніх дій. Як повідомляє інтернет-видання «Європейська правда», зміну в статті підтвердили у представництві ЄС.

Європейський союз продовжить надавати Україні підтримку, водночас вона пов’язана із нагальною потребою зміцнення верховенства права і посилення боротьби з корупцією, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель у своїй статті на сайті представництва ЄС в Україні.

«Водночас має бути зроблено багато роботи разом, аби повністю скористатися перевагами співпраці у рамках Угоди про асоціацію і глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі. Найкращий спосіб підтримати Україну для нас – це допомогти у реформуванні країни. Але лише українці власноруч можуть втілити ці реформи», – пише Боррель.

Він звернув увагу, що, на думку багатьох оглядачів, останнім часом темпи реформ сповільнились, зокрема виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію. Зміна уряду на початку березня і звільнення реформаторів стали тривожними сигналами щодо готовності протистояти корупційним інтересам.

Боррель заявив, що наполягав на необхідності забезпечення прозорого і деполітизованого процесу відбору до антикорупційних інституцій.

За словами Борреля, після укладеної у 2014 році Угоди про асоціацію Україна отримала 14 мільярдів євро від ЄС. Крім того, з 2007 року Європейський інвестиційний банк профінансував 43 проєкти в Україні на суму у 6,45 мільярда євро.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель уперше за час перебування на посаді прибув до України 22 вересня.

XS
SM
MD
LG