Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія видворяє двох дипломатів Росії за шпигунство


Про можливість такого видворення раніше повідомила міністерка закордонних справ країни Катерина Захарієва
Про можливість такого видворення раніше повідомила міністерка закордонних справ країни Катерина Захарієва

Уряд Болгарії видворяє з країни двох неназваних дипломатів з Росії, яких звинувачують у шпигунській діяльності. Міністерство закордонних справ Болгарії 24 січня викликало російського посла і вручило йому ноти про визнання першого секретаря консульського департаменту та працівника торгового представництва персонами нон-ґрата.

Російське посольство підтверджує, що двоє названих осіб залишать Болгарію у передбачені нотами терміни. Водночас в дипломатичному відомстві наполягають, що «жодних доказів, які підтверджують здійснення ними діяльності, несумісної з їхнім статусом, надано не було»

«Російська сторона залишає за собою право на зустрічні заходи», – йдеться в заяві посольства.

Читайте також: Отруєння в Болгарії: агенти ГРУ зафіксовані поблизу бізнесмена Ґебрева – прокуратура​

Раніше 24 січня про можливість видворення повідомила міністерка закордонних справ країни Катерина Захарієва. Офіс генерального прокурора Болгарії повідомив про досудове розслідування щодо двох дипломатів із Росії, яких звинувачують у шпигунстві.

За даними слідства, один з дипломатів, нібито перший секретар консульського департаменту, збирав інформацію про процес виборів у Болгарії, а інший – про енергетичний сектор та заходи енергетичної безпеки в цій країні.

23 січня Офіс прокурора Болгарії заочно звинуватив трьох росіян в замаху на вбивство виробника зброї, власника компанії Emco Ltd Еміліяна Гебрева, його сина і керівника виробництва компанії.

XS
SM
MD
LG