Доступність посилання

ТОП новини

Білоруські опозиціонери дають пресконференцію в Києві


Тим часом, місце перебування білоруської опозиціонерки, учасниці Координаційної ради Марії Колесникової досі невідоме
Тим часом, місце перебування білоруської опозиціонерки, учасниці Координаційної ради Марії Колесникової досі невідоме

Білоруські опозиціонери Антон Родненков та Іван Кравцов, яких, за даними заступника голови МВС України Антона Геращенка, «насильницьки видворили» з Білорусі, дають пресконференцію в Києві. Про це повідомили у штабі колишнього керівника «Білгазпромбанку» Віктора Бабарика, який претендував на посаду президента Білорусі та був заарештований.

За повідомленням, представники Координаційної ради білоруської опозиції Родненков і Кравцов вийшли на зв’язок, вони перебувають у безпеці і почувають себе добре.

Пресконференція почалася близько 19:00.

Зв’язок із Кравцовим і Родненковим зник 7 вересня. Того ж дня очевидці повідомили, що невідомі в центрі Мінська викрали білоруську опозиціонерку, учасницю Координаційної ради Марію Колесникову. Місце перебування Колесникової наразі невідоме.

Офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський вранці 8 вересня повідомляв Білоруській службі Радіо Свобода, що Колесникова виїхала до України разом з двома іншими опозиціонерами. Проте цю інформацію спростували українські прикордонники.

За словами Антона Геращенка, Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі «через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон», і залишилася на території Білорусі. «Інтерфакс-Україна» з посиланням на свої джерела пише, що Колесникова порвала свій паспорт.

Марія Колесникова – представниця штабу арештованого кандидата в президенти Білорусі Віктора Бабарика. Вона здобула популярність під час передвиборчої кампанії як учасниця «жіночого тріо» – разом із дружиною іншого незареєстрованого кандидата Валерія Цепкала і кандидаткою в президенти Світланою Тихановською.

XS
SM
MD
LG