Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан пригрозив ракетним ударом по вірменській АЕС


Мецаморська АЕС
Мецаморська АЕС

Міноборони Азербайджану пригрозило ракетним ударом по вірменській АЕС, повідомляє державне азербайджанське агентство АЗЕРТАДЖ. На таку можливість натякнув начальник прес-служби Міністерства оборони, полковник Вагіф Даргяхли.

«Вірменська сторона не повинна забувати, що новітні ракетні системи, що знаходяться на озброєнні нашої армії, дозволяють з високою точністю уразити Мецаморську АЕС, що може привести до великої катастрофи для Вірменії», – цитує полковника агентство.

Про можливість нанесення удару по АЕС Даргяхли заявив, коментуючи повідомлення про можливість нанесення Вірменією удару по греблі Мінгечевірского водосховища, що призвело б до затоплення великих територій.

Вірменська АЕС введена в експлуатацію в 1976 році. Станція забезпечує вироблення приблизно третини всієї електроенергії в країні, але з 1 липня вона зупинена на ремонт до 3 вересня.

Вірменія і Азербайджан ведуть бої на кордоні між країнами з 12 липня. За інформацією Баку, загинули 11 азербайджанських військових, зокрема генерал-майор Полад Хашимов. Вірменія заявила про чотирьох загиблих і десяти поранених зі свого боку. Бої проходять далеко від Нагорного Карабаху, в якому протистояння двох країн зазвичай найгостріше.

XS
SM
MD
LG