Доступність посилання

ТОП новини

Усі бойові частини ЗСУ перейшли на нову систему харчування – Міноборони


У військових з’явилася можливість обирати обіди, сніданки та вечері на власний смак і за сезоном
У військових з’явилася можливість обирати обіди, сніданки та вечері на власний смак і за сезоном

З початку березня поточного року усі бойові частини Збройних сил України перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів, повідомила пресслужба Міноборони.

«В оновленому меню тепер є понад 400 найменувань продуктів, з яких можливо скласти щоденний раціон військових. Головна умова – не вийти по сумі за межі вартості добового комплекту, який під час аукціонів визначений в межах від 67 до 74 гривень за один добовий комплект. Наразі у військовослужбовців з’явилася можливість вибрати собі обіди, сніданки та вечері на власний смак і за сезоном», – йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що почався експеримент із малими гарнізонами, які безпосередньо не задіяні в операції Об’єднаних сил, для приведення якості харчування до рівня бойових підрозділів.

Реформу харчування у Збройних силах України, яку призупинив влітку 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, було розблоковано на початку січня. Після цього Міноборони оголосило конкурс на тендери по закупівлі харчування за каталогом, тобто, згідно з реформованою системою харчування у ЗСУ.

XS
SM
MD
LG