Доступність посилання

ТОП новини

Фоторепортаж: Гонконг протестує проти законопроєкту про національну безпеку Китаю

У Гонконзі в неділю 28 червня поліція затримала 50 учасників забороненої протестної маніфестації. Як повідомляє агентство Reuters із посиланням на заяву поліції, протестний марш був перерваний через те, що почалися заворушення. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

28 червня постійний комітет китайського парламенту почав обговорення законопроєкту, підтриманого раніше того ж дня депутатами. Мова йде про спроби Пекіна домогтися ухвалення владою Гонконгу законів проти «підривної діяльності» щодо уряду КНР. Обговорюваний нині закон, зокрема, забороняє в Гонконзі «сепаратизм» і «бунт».

Першого липня жителі Гонконгу планують відзначити 23-у річницю з дня, коли Велика Британія передала Китаєві управління Гонконгом. Поліція відхилила заявку на проведення в цей день маршу під приводом чинних обмежень, запроваджених у зв’язку з коронавірусною пандемією. Відповідно до угоди між Лондоном і Пекіном про передачу Гонконгу під управління КНР, мешканцям Гонконгу до 2047 року були гарантовані широкі спеціальні права, серед яких – свобода преси, зібрань і висловлення думок.

XS
SM
MD
LG