Доступність посилання

ТОП новини

США закликали звільнити українських політв'язнів і засудили нові звинувачення Росії проти Бекірова


Протест у Вашингтоні біля будівлі Білого дому проти агресії Росії щодо України, 18 вересня 2014 року
Протест у Вашингтоні біля будівлі Білого дому проти агресії Росії щодо України, 18 вересня 2014 року

Посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор засудив рішення Росії від 11 червня 2020 року про висунення кримінальних звинувачень проти кримського татарина Руслана Бекірова, за те, що той відкликав свідчення проти іншого політичного в'язня, які давав минулого літа під тиском.

Замість того, щоб розслідувати заяви Бекірова, які заслуговують на довіру, про те, що ФСБ зловживало своїми повноваженнями і погрожувало
Джеймс Гілмор

«Замість того, щоб розслідувати заяви Бекірова, які заслуговують на довіру, про те, що ФСБ зловживало своїми повноваженнями і погрожувало йому з метою змусити підписати документ, влада звинуватила Бекірова у «неправдивих заявах». Ці кроки не відповідають яскравому майбутньому Росії, а натомість звертаються до старих заходів минулих часів, які так непокоять ваших колег, друзів та співвітчизників в ОБСЄ, коли йдеться про майбутнє, а не про поведінку минулого», – заявив посол 18 червня.

США висловили занепокоєння через загрози для здоров‘я українських службовців, «затриманих поставленою Росією владою 30 травня і закликали негайно звільнити їх та всіх інших українців, яких несправедливо утримують в Росії», йдеться в заяві Гілмора.

Ми стурбовані нещодавніми повідомленнями про спалах COVID–19 в слідчому ізоляторі в Росії
Посольство США в Україні

Гілмор привернув увагу до повідомлень про спалах коронавірусу у місцях утримання в Ростові-на-Дону, де «трьох кримчан утримують за те, що вони практикували свою віру»

Посольство Сполучених Штатів в Україні поновило заклик до Росії звільнити українських політв'язнів на тлі повідомлень про спалах коронавірусу в слідчому ізоляторі в Росії.

«Ми стурбовані нещодавніми повідомленнями про спалах COVID–19 в слідчому ізоляторі в Росії, де несправедливо утримують декількох українських політв'язнів. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх українських політв'язнів», – йдеться в заяві посольства США в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG