Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: ДБР повідомило Тетяні Чорновол підозру в умисному вбивстві під час Євромайдану


Вранці 10 квітня народна депутатка 8-го скликання Тетяна Чорновол заявила, що в її будинку відбувається обшук за участі співробітників ДБР
Вранці 10 квітня народна депутатка 8-го скликання Тетяна Чорновол заявила, що в її будинку відбувається обшук за участі співробітників ДБР

ДБР повідомило Чорновол підозру в умисному вбивстві

Зранку 10 квітня народна депутатка 8-го скликання Тетяна Чорновол заявила, що в її будинку відбувається обшук за участі співробітників Державного бюро розслідувань. Згодом Чорновол оприлюднила фото ухвали, за якою обшук в її будинку відбувається у зв’язку зі справою про смерть Володимира Захарова 18 лютого 2014 року.

Державне бюро розслідувань прокоментувало інформацію про обшуки. За заявою, Чорновол повідомили про підозру в умисному вбивстві людини під час Революції гідності.

«За попередньою інформацією, 18 лютого 2014 року підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій знаходився офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 року народження, який знаходився у приміщені партійного офісу», – заявляють у ДБР.

Згідно з повідомленням, в ході обшуку в Чорновол знайшли «предмети з ознаками холодної та вогнепальної зброї, набої».

Читайте також: «Антимайдан у дії»? Як реагують на обшуки ДБР у Тетяни Чорновол

Що робити, якщо на вас склали адмінпротокол за порушення карантину

У перший день посилення карантину поліція склала 192 адміністративних протоколи за недотримання обмежень. Водночас значна частина цих протоколів не доходить до штрафу за рішенням суду – такого висновку дійшли юристи на основі аналізу судових рішень. Радіо Свобода запитало в правозахисників, як діяти в разі претензій з боку правоохоронців під час карантину. Читайте їхні відповіді тут.

МОЗ: змога придбати тест на коронавірус в аптеці буде

В українців буде можливість придбати експрес-тест на коронавірус в аптеці, заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Змога така буде, оскільки будь-які аптеки сьогодні можуть закуповувати експрес тест-системи... В аптеках можуть продаватися експрес-тести, і це питання суб’єкта господарювання, що володіє аптекою», – сказав Ляшко на брифінгу 10 квітня. Він не уточнив, коли саме з'явиться така можливість.

Заступник міністра додав, що приватні лабораторії також можуть проводити тестування на коронавірус.

«У нас Бог живий, а не Бог онлайн» – в УПЦ (МП) прокоментували службу на Великдень

Митрополит Української православної церкви (Московського патріархату) Климент в ефірі Радіо Свобода зазначив, що в богослужіннях їхньої церкви на Великдень майже нічого не зміниться, хоча на карантинні обмеження зважати будуть.

«Звичайно, буде служба проводитися, президент сказав, що служби ніхто не відміняв», – зазначив митрополит.

При цьому вказав, що в храм пускатимуть, зважаючи на обмеження, до 10 людей. Тож на Великдень в храм планують запускати до 10 людей і проводити традиційні обряди.

«В нас богослужіння будуть і на Вербну неділю, і на всі інші дні, але ми закликаємо людей дотримуватися карантину і всіх інших норм, які визначаються всіма обставинами, пов’язаними із розповсюдженням інфекції», – заявив він.

На пропозицію щодо переведення служби в онлайн-режимі, митрополит Климент зазначив: «Онлайн-трансляція – це не є богослужіння. У нас Бог живий, а не Бог онлайн. Тому ніколи не можна замінити причастя чи сповідь онлайн, це буде просто безглуздо і нас люди не зрозуміють в цьому».

Не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка – на Закарпатті і Волині посилюють обмеження​

У Волинській і Закарпатській областях влада вирішила максимально обмежити пересування людей у вихідні дні. Про це обласні державні адміністрації регіонів повідомили на своїх сторінках у фейсбуці.

Жителів цих областей просять не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка.

«Додаткові обмежувальні заходи ухвалили, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні», – повідомили у Волинській ОДА.

Виконувач обов'язків. голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко закликав людей дотримуватися обмежень, щоб уникнути продовження карантину «до вересня».

У Китаї виключили собак зі списку тварин, чиє м’ясо можна їсти

Міністерство сільського господарства Китаю виключило собак зі списку домашніх тварин, чиє м’ясо можна їсти. Про це повідомляє агентство Kyodo.

У відомстві обґрунтували це рішення «прогресом людської цивілізації» та «суспільним занепокоєнням і прерогативою захисту тварин». Зазначається, що в країні собаки переважно перестали бути «домашньою худобою» та стали домашніми тваринами.

За даними Humane Society International, яка привітала цей крок китайської влади, в Китаї як домашніх тварин було понад 90,49 мільйона собак і котів у порівнянні з приблизно 10 мільйонами собак, яких щорічно вбивають для торгівлі м’ясом.

Пам'ятайте про гуманність!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG