Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: У депутата «Слуги народу» виявили коронавірус


Медики у захисних костюмах біля Олександрівської клінічної лікарні в Києві
Медики у захисних костюмах біля Олександрівської клінічної лікарні в Києві

У «слуги народу» Горбенка підтвердився коронавірус

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Руслан Горбенко підтвердив, що в нього таки виявили новий коронавірус.​ ​Він перебуває в Олександрівській лікарні в Києві з лівостороннім запаленням легень. Депутат повідомляв, що останніми місяцями за кордоном не бував і, відколи 19 березня почувся зле, перебував на самоізоляції, на засідання комітетів не ходив, а на сесійному засіданні 17 березня був у масці.

Раніше депутат Сергій Шахов повідомив, що лікарі підтвердили наявність у нього COVID-19. Також у тій же Олександрівській лікарні на обстеженні перебуває депутат Олександр Лукашов, станом на 23 березня він заявляв, що коронавірусу в нього не виявили.

Гончарук заперечив службову недбалість свого уряду

«Не найкращий час шукати крайніх» – так відреагував експрем’єр-міністр України Олексій Гончарук на обвинувачення у службовій недбалості його уряду під час вжиття заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу в Україні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила відповідне кримінальне провадження на попередній уряд через експорт медичних масок та інших засобів захисту.

Чи запровадять надзвичайний стан в Україні?

Якщо влада і введе надзвичайний стан, то не з політичних, а з міркувань захисту, заявив президент України Володимир Зеленський. «Хочу звернутися до деяких політиків: у складні для країни часи займатися політичним хайпом – фактично дорівнює мародерству», – сказав президент.

Запровадити в Україні надзвичайний стан «заради порятунку українців» закликав Верховну Раду міністр охорони здоров’я Ілля Ємець. Натомість низка бізнесменів вважають, що такий крок може призвести до втрати мільйонів робочих місць і масових протестів.

Кому коранавірус, а кому хочеться ще більшої влади: приклад Орбана в Угорщині

Уряд в Угорщині під проводом прем’єр-міністра Віктора Орбана прагне використати нинішню кризу з коронавірусом для отримання ще більших владних повноважень. Також угорський прем’єр – якого часто звинувачують в авторитарних тенденціях – використовує коронавірус для роздмухування ксенофобських антиіммігрантських настроїв в Угорщині.

Про ситуацію в регіонах України. Репортажі

  • Львів: зачинені ресторани, готелі, хостели. Місто порожнє через відсутність туристів. Дехто шукає креативні ідеї, дедалі більше послуг переходить в он-лайн. Із 24 березня в області оголошено надзвичайну ситуацію.

  • Чернівці: нові правила самоізоляції та карантинні блокпости по усій області і посилений контроль заробітчан. Останніми днями обмеження посилюють, вочевидь, готуючись до надзвичайного стану.
  • ОРДЛО: в окупації таки починають запроваджувати обмеження через пандемію. 23 березня у Донецьку зачинили театри, кіно і філармонію. Проте у місті на вулицях досі багато людей, працюють ринки, ходить транспорт.

«Припиніть вбивати людей»​ або що порадити знайомому, який нехтує карантином?

Врятувати світ, здається, ще ніколи не було так просто: все що потрібно – просто сидіти вдома. Але для багатьох, й особливо молоді, це завдання виявилося досить непростим. Від Києва до Флориди все ще можна знайти чималу кількість молодих людей, які нехтують правилами поведінки під час карантину, мовляв, «ми молоді, нам нічого не буде». Експерти пояснюють, що не так із такою логікою.

Чи хворіли українці в січні на коронавірус? Розвінчуємо фейки

Чим емоційніша та абсурдніша інформація, тим легше в неї повірити, зазначають фахівці з розвіювання фейків. А такої останнім часом незчисленна кількість. Від «в Італії не змінилася статистика смертності» до історії «людина кашлянула – її викинули з автобусу». Розглянемо популярні інформаційні пастки щодо коронавірусу і наведемо факти для спростування.

До речі, в СБУ розповіли, яка країна дає завдання розповсюджувати «фейки» про коронавірус в Україні. І це – Росія

А ось і привід порадіти: 1 мільйон статей – на українській «Вікіпедії»

Український розділ онлайн-енциклопедії «Вікіпедія» перетнув межу в 1 мільйон статей. Станом на 12 годину 24 березня в розділі нараховується 1 000 248 статей. У січні українській «Вікіпедії» виповнилося 16 років.

У звітах депутати переплутали бізнесмена з британським музикантом

Звітуючи про поїздку на захід Пінчука у Давосі, народні депутати зі «Слуги народу» написали, що зустрічались з учасником легендарного гурту The Cure Робертом Смітом, натомість у заході брав участь інший Роберт Сміт – бізнесмен зі США.

Якщо у вас поганий настрій – послухайте хорошу музику!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG