Доступність посилання

ТОП новини

Спорт за тиждень: Берінчик, Костюк та українські біатлоністки


Юлія Джима
Юлія Джима

Довгоочікувана нагорода світової першості з біатлону, чергові бали до олімпійського рейтингу, захист титулу і перші кроки до бажаного Євробаскета – таким був минулий спортивний тиждень. Традиційно Радіо Свобода згадує головні перемоги чи поразки українських спортсменів.

Українки здобули «бронзу» в біатлоні

Жіноча збірна України з біатлону, у складі якої Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Віта Семеренко та Олена Підгрушна, завоювала бронзову медаль в естафеті 4х6 км на чемпіонаті світу в італійському Антгольц-Антерсельві. Українки припустилися 8 промахів на вогневих рубежах та відстали від лідерок на 18,4 секунди. Тріумфувала команда Норвегії, яка фінішувала з часом 1 година 7 хвилин 5,7 секунди. «Срібло» виборола збірна Німеччини.

Друге місце в групі відбору на Євробаскет-2021

Чоловіча збірна України з баскетболу розпочала боротьбу за путівку на Євробаскет-2021 із перемоги над Австрією – 88:73. Проте у другому матчі українці поступилися суперникам із Угорщини – 60:62. Тож за результатами двох матчів «синьо-жовті» посідають другу сходинку в турнірній таблиці. Очолює квартет збірна Угорщини. Наступні матчі відбору на Євробаскет-2021 відбудуться 28 листопада у Словенії, а 30 листопада вдома – гра проти Австрії.

Берінчик захистив пояс чемпіона

Український боксер Денис Берінчик захистив пояс інтернаціонального чемпіона за версією Світової боксерської організації (WBO International) у ваговій категорії до 61,2 кілограма. Рішенням суддів (117:111, 117:112, 118:110) срібний призер Олімпійських ігор-2012 переміг аргентинця Ектора Сармієнто. Для Берінчика це вже третій захист пояса, який він здобув у 2018 році, нокаутувавши Росекі Крістобаля з Філіппін. У минулому році українець провів захист у боях із японцем Ніхіто Аракавою в квітні і Патрісіо Лопесом Морено в жовтні.

Денис Берінчик
Денис Берінчик

Костюк двічі виграла турнір ITF

17-річна українська тенісистка Марта Костюк у парі з росіянкою Каміллою Рахимовою перемогла на турнірі ITF, що відбувся у Єгипті. У фіналі дует здолав українку Анастасію Шошину та польку Паулу Каню – 6:3, 2:6, 10:6. Цікаво, що в одиночному розряді тріумфувала також Костюк. Зустріч із іспанською спортсменкою Альоною Большовою-Задойновою завершилася з рахунком 6:1, 6:0.

Марта Костюк
Марта Костюк

«Шахтар» виборов перемогу в Лізі Європи

Донецький «Шахтар» виявився сильнішим за португальську «Бенфіку». У першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи «гірники» виграли з рахунком 2:1. Голами серед донеччан відзначилися Алан Патрік на 56 хвилині та Віктор Коваленко на 72-й. За «Бенфіку» з пенальті відзначився Піцці.

Друга зустріч команд відбудеться в Лісабоні 27 лютого.

Жіноча збірна України з хокею зазнала двох поразок на світовій першості

У першому турі світової першості українська збірна зустрічалася з Туреччиною, де пропустила дві шайби вже у першому періоді. Українкам вдалося зрівняти рахунок та перевести гру в овертайм, де «синьо-жовті» все ж таки поступилися. А вже у матчі з Хорватією українки вирішували хто сильніший за допомогою булітів. Як результат, друга поразка «синьо-жовтих». Після двох турів в України та Хорватії по два очки, вони посідають четверте-п’яте місце у турнірній таблиці. Наступний свій матч українки зіграють 26 лютого проти Нової Зеландії.

Жіноча збірна з хокею
Жіноча збірна з хокею

Варинська підкорила Кубок світу

У австралійському Мельбурні завершився Кубок світу зі спортивної гімнастики. Діана Варинська перемогла у вправах на брусах. Виступ українки з коефіцієнтом складності 5,9 судді оцінили у 13.733 бали. Анастасія Бачинська на цьому ж Кубку світу стала третьою на колоді.

«Срібло» від Ньябалі

Український дзюдоїст Кеджау Ньябалі, який виступає у ваговій категорії до 90 кг виборов срібну нагороду на турнірі серії Grand Slam у німецькому Дюссельдорфі. У фіналі українець поступився дзюдоїсту з Узбекістану Давлату Бобонову. Це перша нагорода такого ґатунку для Ньябалі.

«Хімік» завершив виступи у Лізі чемпіонів

Жіночий волейбольний клуб «Хімік» у останньому матчі групового раунду Ліги Чемпіонів поступився німецькому «Альянсу» з рахунком 0:3. За результатами шести турів команда з Южного (Одеська обл.) здобула лише одне очко та посіла останнє місце в групі. Тож не виходить до наступного етапу Ліги чемпіонів.

«Хімік»
«Хімік»

Українці треті на Чемпіонаті Європи

В італійському Римі завершився чемпіонат Європи 2020 року з греплінгу. У греплінгу Ноу-Гі українці вибороли 5 нагород: «золото» у Катерина Шакалової (до 64 кг), «срібло» у Світлани Скрипник (53 кг), Дениса Никонця (62 кг) та Олени Герман (71 кг), а Юрій Черкалюк (66 кг) став бронзовим призером.

В категорії «Гі» срібними призерами стали Дмитро Баранов (62 кг), Юрій Черкалюк (66 кг) та Флоріка Лучич (58 кг), бронзові нагороди вибороли Даніїло Ільїнський (62 кг), Магомет Салах-Тодаєв (71 кг), Дмитро Неткачев (77 кг) та Іван Маліна (100 кг).

А ось Катерина Шакалова не лише виборола ще одну золоту нагороду, але й стала володаркою першої для України ліцензії на Всесвітні Ігри єдиноборств.

  • Зображення 16x9

    Ольга Модіна

    Журналістка проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії». У 2012 році закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «журналістика». До команди Радіо Свобода долучилася у 2018 році. Висвітлюю теми, пов’язані з окупацією Донбасу. Цікавлюся спортом та кіно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG