Доступність посилання

ТОП новини

Спецоперацiя Кремля заганяє Зеленського в пастку – видання (огляд преси)


Під час акції у День святого Валентина біля Офісу президента України. На плакатах зображення керівника Офісу президента Андрія Єрмака та президентів України і Росії, Володимира Зеленського і Володимира Путіна. Київ, 14 лютого 2020 року
Під час акції у День святого Валентина біля Офісу президента України. На плакатах зображення керівника Офісу президента Андрія Єрмака та президентів України і Росії, Володимира Зеленського і Володимира Путіна. Київ, 14 лютого 2020 року

На сьогодні Росія застосувала один із методів агресії – військовий компонент, зазначає в газеті «День» редактор порталу «Інформаційний спротив» Юрій Карін. Це, на думку експерта, не виключає інших методів агресії, які будуть споріднені з кривавою провокацією на фронті. Мета –дестабілізація в Україні. Насправді, військовий компонент – це дуже дорога річ, тому що втрати будуть з обох сторін. Тому далі буде відбуватись гібридна комбінація, кінцевою метою якої є приведення до влади прокремлівських маріонеток, переконаний експерт. Той факт, що така кривава провокація сталась – це потужний натяк, що жодних перемовин не буде. Росії потрібна капітуляція України на виключно її умовах. При цьому спрацювали вони доволі грубо.

Газета наголошує, що останні події для української влади однозначно мають стати холодним душем. Москва підвищує ставки, змушуючи Зеленського і нову владу в Україні бути більш поблажливими і «слухняними» на переговорах. Але не виключений і протилежний ефект. Жорсткий «московський урок» може, навпаки, утвердити в головах представників української влади, що ніякі поступки і бажання домовлятися через компроміс росіянам не потрібні – їм потрібна капітуляція. А отже іншого виходу, як сильна і жорстка позиція по відстоюванню національних інтересів, немає.

В деякій мірі, Кремль власними руками формує із Зеленського сильного президента, штовхаючи до перегляду сказаної ним нещодавно фрази: «У моїй ментальності я закінчив війну». Але реально сильним чинний український президент стане лише тоді, коли матиме сильний тил у вигляді армії, спецслужб, дипломатії, сталої підтримки суспільства... А для цього має бути стратегія і правильна кадрова політика, зазначають газетярі у статті «Жорсткий виклик…»

«Шторм з Оману: як спецоперацiя Кремля заганяє президента України в пастку» – в публікації під таким заголовком газета «Україна молода» пише, що розслідування телепрограми «Схеми» щодо перебування президента України Володимира Зеленського в Омані й iмовірної його зустрічі там iз секретарем Ради національної безпеки Росії Миколою Патрушевим знову повернуло у велику дискусію саму тему так званого дивного візиту президента Зеленського в Оман.

Видання цитує політика Романа Безсмертного, який вважає, що тут вбачаються ознаки державної зради, бо посадовій особі зустрічатися без відповідного статусу, в умовах війни означає вести сепаратні переговори. Політик переконаний, що це не останній викид інформації. Далі з’являться нарізки й стенограми розмов, фрагментів розмов, можливо, й відеоматеріалів. І почнеться шантаж президента України Володимира Зеленського. Треба розуміти, що, коли ти працюєш iз представники Росії, робити будь-що непублічно, втаємничено, закрито – це означає чіпляти себе на гачок.

Очевидно й те, що Зеленському необхідно довкола себе прибрати людей, котрі повели його у цьому напрямку. Потрібне кадрове зміцнення і дуже серйозна робота безпекових структур. Зеленського доводять до стану нікчемності, втрати репутації усередині та ззовні країни, щоб легко ним маніпулювати, наголошує Безсмерний.

Очевидно, що всі ці дії, які б прізвища не носили їхні автори – Путін – Патрушев – Сурков, – це складові єдиного кремлівського проєкту, що називається «знищення України». Щодо Зеленського, то кроки з втрати довіри до нього всередині країни кремлівськими фахівцями зроблено, зазначає газета. А тепер – від чергового виходу чи не виходу українського президента на сцену перед своїм народом із правильними, а головне правдивими меседжами залежить, куди покотиться його рейтинг і куди далі йтиме Україна.

Інформація російських ЗМІ, спрямована на населення прифронтових територій, викликає сильні емоції та низькі інстинкти. Що Україна може їй протиставити? Виявляється – практично нічого, переконує газета «Голос України».

Достатньо зазначити, що, наприклад, на Луганщині за останні роки кількість ЗМІ зменшилась у 20 разів. Натомість в окупованому Луганську великими накладами виходить до 30 газет. Якщо держава прагне зберегти, повернути свої землі і людей, то повинна насамперед опікуватися інформаційною політикою, що базується на національній ідеї, наголошує видання. Докладніше про «кухню», де і ким готуються різного роду інформаційні «бомби» на окупованій території, йдеться в статті «Фейки як засіб інформаційної диверсії».

«І комуналку зменшити, і надавачів послуг не образити…» – таку назву має матеріал в газеті «Голос України» про дивну економічну політику в галузі комунальних послуг, де з однієї сторони влада нібито бажає покращити життя споживачів цих послуг, зменшивши тарифи, а з іншої – дозволяє постачальникам тепла та інших комунальних благ і надалі здійснювати грабіжницькі набіги на споживачів. Про ситуацію, що більше нагадує газетярам якесь масштабне шахрайство, розповідає парламентське видання.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG