Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Зеленський прокоментував розслідування «Схем» щодо його бізнесу в Росії


Актор «Студії Квартал-95» Володимир Зеленський під час зйомок новорічного «Вечірнього кварталу». Київ, 14 грудня 2018 року
Актор «Студії Квартал-95» Володимир Зеленський під час зйомок новорічного «Вечірнього кварталу». Київ, 14 грудня 2018 року

Зеленський вибачився перед «Схемами»

Шоумен Володимир Зеленський, який заявив про свій намір брати участь у виборах президента України, у відеозвернені вибачився перед журналістами «Схем» за свою реакцію на запитання і частково прокоментував інформацію щодо його бізнесу в Росії, про який журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») розповіли у розслідуванні «Зелена родина ру». При цьому він ніяк не прокоментував інформацію щодо кіпрської фірми, через яку йому і його бізнес-партнерам належать кінокомпанії в Росії. Якщо ви ще не бачили це розслідування, то ось посилання.

Ми також зібрали реакції соцмереж на сюжет «Схем» та вибачення Зеленського.

Павло Фукс і «мексиканський скандал»

Колишнього російського, а віднедавна українського бізнесмена Павла Фукса та його попутників 7 січня не пускали до Мексики, куди він прилетів чартером – відпочивати з друзями. Цю інформацію, оприлюднену кількома журналістами, пізніше частково підтвердили в українському МЗС. Раніше Фукс став фігурантом гучних журналістських розслідувань про зв’язки між українським і російським бізнесом та оточенням Трампа, та про зміну власників токсичних активів, що належали «Сім’ї» Януковича. Що відомо про мексиканські пригоди Павла Фукса, про його бізнес і зв’язки в Україні та у світі? Радіо Свобода зібрало найцікавіші факти про це.

Тепер коротко:

  • Український фільм вперше вийшов у комерційний прокат у Китаї.
  • Центральна виборча комісія України зареєструвала вже десятьох кандидатів у президенти.
  • У лісі під Рогатином на Івано-Франківщині виявили архів УПА, захований у старому бідоні від молока.
  • Дочка ув’язненого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Юлія оприлюднила нові його малюнки, які він створив у колонії Кіровської області.

Історія успіху Романа Линдова

Киянин Роман Линдов під час подій Революції гідності втратив кисть лівої руки і отримав опіки 30% шкіри. Вижити і стати на ноги Романові допомогла його родина, мама, сестра та брат-близнюк Артем. Зараз вони бажають Романові успішно виступити на всесвітніх змаганнях The Wodapalooza Fitness-Festival, що 18 січня розпочинаються у Маямі. Роман Линдов один представляє там Україну, а право виступати у США він виборов на змаганнях адаптивних атлетів із кросфіту в Канаді. «Я концентруюсь на позитиві, іду вперед, а «Ігри Героїв» дають можливість вдосконалюватися»», – каже Роман. Дивіться його історію успіху.

«Наші в Маямі». Історія успіху Романа Линдова – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:52 0:00

10 years challenge

Кажуть, якщо не опублікувати своє фото 10-річної давнини у соцмережах, то друзі в стрічці перестануть поважати. Деякі політики самі опублікували свої архівні фото у Facebook, а деякі чомусь посоромились. Радіо Свобода вирішило допомогти сором'язливим високопосадовцям та знайшло їхні старі фото у власних архівах. Ми також об'єднали їх із тими, хто не побоявся виклику та сам опублікував або навіть надав(!) свої старі світлини.

Не соромтеся себе!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG