Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Захист полонених моряків оскаржуватиме продовження термінів арешту в усіх інстанціях


Богдан Небилиця та ще троє українських військових на засіданні суду, Москва, 15 січня 2019 року
Богдан Небилиця та ще троє українських військових на засіданні суду, Москва, 15 січня 2019 року

У СІЗО до кінця квітня

Лефортовський суд столиці Росії Москви продовжив до квітня арешт ще чотирьох українських моряків, захоплених російськими силовиками в листопаді 2018 року в Керченській протоці.

Як повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов, Володимир Лісовий, Віктор Беспальченко, Володимир Варімез і Владислав Костишин залишаться в СІЗО до 24 квітня.

Захист оскаржуватиме продовження термінів арешту в усіх інстанціях, зокрема у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ). Матері захоплених Федеральною службою безпеки Росії у Чорному морі українських військових звернулися до міжнародних організацій із проханням допомогти у звільненні військовополонених.

Незламні «кіборги»

16 січня в Україні вшановували захисників Донецького аеропорту, які протягом 242 днів – із 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року – тримали його оборону від російських гібридних сил. Чому це було важливо? Ми опублікували думки семи учасників тих подій. Більше історій у спецпроекті

Аеропорт. Як це було – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:33 0:00

Про це також варто знати:

Відновлений на посаді голови Державної фіскальної служби України Роман Насіров приніс до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти. Він балотується як самовисуванець.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який запроваджує штрафи за булінг (цькування) учнів.​

Представники ОБСЄ в Мінську запропонували створити спільну місію ОБСЄ і Організації Об’єднаних Націй для врегулювання ситуації на Донбасі.

Шпигунка «Поллі»

Майже півстоліття тому – 24 грудня 1970 року – у Києві приземлився літак. На його борту серед інших було 79 американців. Усі вони – вчителі, адвокати, студенти, домогосподарки, – приїхали зазирнути за «залізну завісу» СРСР. Як і будь-які іноземці, нога яких ступала на радянську землю, ці люди одразу ж потрапили під контроль КДБ, але одна з туристок – 58-річна Мері Пірсон – привернула особливу увагу спецслужб. Ким вона була? Чому її намагались завербувати? І чому з цього нічого не вийшло?

Що не так із харчуванням українців

Україна очолила рейтинг смертності від серцево-судинних захворювань через неправильне харчування, який днями оприлюднив Єнський університет імені Шиллера у Німеччині. Вчені аналізували статистику та харчові звички жителів 51 країни так званого європейського регіону ВООЗ (разом із Туреччиною, Ізраїлем, а також післярадянськими державами, що географічно розташовані в Азії) із 1990 до 2016 року. Радіо Свобода поцікавилось у фахівців, наскільки шкідливим є нинішній раціон українців сьогодні.

Слідкуйте за тим, що їсте самі й чим годуєте інших!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG