Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: реклама Луценка виявилась «соціальною»


Генеральний прокурор України Юрій Луценко, 30 травня 2016 року
Генеральний прокурор України Юрій Луценко, 30 травня 2016 року

«Соціальна» реклама Луценка

Окружний адміністративний суд Києва визнав соціальною рекламу Генеральної прокуратури України, оприлюднену в лютому, повідомляє громадська організація «Центр протидії корупції».

«Суд визнав сумнозвісну «рекламу [генерального прокурора України] Юрія Луценка» соціальною. Суддя [Сергій] Каракашьян вирішив, що статистику, наведену в ролику, перевірити неможливо. Хоча ми отримали офіційні дані, які в рази розходяться з озвученим на роликах із Луценком», – зазначили в ЦПК. В організації зауважили, що будуть оскаржувати рішення суду. Юристи «Центру протидії корупції» висловили переконання, що поширення цих відео є порушенням закону «Про рекламу», вони не можуть бути соціальною рекламою, а Генпрокуратура мала б заплатити за їхнє поширення, адже ця реклама «сприяє позитивному іміджу політичної особи».

Балух відмовився виходити з камери

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму ухвалив відкласти засідання з розгляду апеляційної скарги захисту українського активіста Володимира Балуха на рішення російського суду в Роздольному в кримінальній справі про дезорганізацію діяльності ізолятора тимчасового тримання. Балух мав брати участь у засіданні по відеозв’язку, проте відмовився вийти з камери. «Під час нашої останньої зустрічі він сказав, що відмовляється від відеоконференцзв'язку, але не від участі в суді», – розповів адвокат Балуха Тарас Омельченко. Адвокат Ольга Дінзе також вказала, що захист повинен мати можливість поговорити з підсудним до початку засідання.

Перенести «Мінські переговори»

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що переговори, які проходять у столиці Білорусі Мінську про врегулювання щодо окупованої частини Донбасу, треба перенести до іншої країни.

За його словами, треба «просто переносити цей майданчик у якусь іншу столицю». Як сказав Єльченко, «треба вже робити серйозні висновки» з позиції таких країн, як Білорусь чи Казахстан, які в ООН «хронічно» голосують проти українських ініціатив. За його словами, «зовсім дивно виглядає позиція Білорусі, яка постійно говорить, що підтримує такий для себе нейтралітет, тому що мінський майданчик – найкраща нагода для вирішення питання, і при цьому голосує проти нашої резолюції». Уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко відповіла, що й сама давно підтримує цю позицію.

«Космічні» ціни і напівзруйновані будівлі Вуглегірська

А тепер про ситуацію на окупованій частині Донбасу. Місто Вуглегірськ, у якому, за твердженнями бойовиків, намагалися вбити Олександра Захарченка і втрата якого похитнула позиції української армії під час Дебальцевської операції. Чим живе Вуглегірськ через майже чотири роки після активних бойових дій і окупації? Про це – у репортажі журналістів проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Пивний бунт в угрупованні «ЛНР»

І про ще одне маленьке шахтарське містечко Ровеньки, що розташоване на окупованій частині Луганської області. Нещодавно воно опинилося в центрі скандалу. Ватажок угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник вирішив відібрати у місцевих жителів пивоварний завод. Працівники збунтувалися і вимагають втрутитися російського президента Володимира Путіна. Розбирались у колізіях ризикованого бізнесу в окупації журналісти Радіо Свобода.

Коротко про події у світі.

Муніципальна рада столиці Франції проголосувала щоб ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов став почесним громадянином Парижа.

Європейський суд з прав людини зареєстрував скаргу кримського журналіста Миколи Семени та його захисника адвоката міжнародної правозахисної групи «Агора» Олександра Попкова на вирок російського суду в окупованому Сімферополі

У Молдові Конституційний суд країни вкотре усунув від виконання конкретного повноваження проросійського президента країни Ігоря Додона, який відмовляється виконувати конституційні обов’язки у протистоянні з проєвропейським урядом.

В Ірані вшанували жертв нападу на військовий парад, внаслідок якого 25 людей загинуло і ще десятки були поранені.

Роботи наступають, а з ними й безробіття!

На завершення сьогодні показова інфографіка, що змусить вас наостанок задуматись про майбутне. Серед іншого, вона попереджає нас про те, що більше третини компаній планують інвестувати в автоматизацію до 2022 року.

Тримайте себе в тонусі і крокуйте в ногу з часом!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG