Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники спростували повідомлення, нібито росіяни захопили шматок території під Харковом


На пункті пропуску «Гоптівка», Харківська область (архівне фото)
На пункті пропуску «Гоптівка», Харківська область (архівне фото)

18 вересня у соцмережах з’явилося повідомлення, начебто російські прикордонники захопили частину території в пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині. Але, як пише харківське видання kh.vgorode.ua, на відео з камер спостережень цього не було видно. Інформацію про нібито «захоплення території» ​спростували і у Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.

Kh.vgorode.ua пише, що 18 вересня вдень в соцмережах анонім поширював повідомлення, начебто в «Гоптівці» росіяни побудували паркан на нейтральній смузі, що належить Україні. Видання також додає скріншот таких повідомлень.

«Але відео з камер спостереження в «Гоптівці» не підтвердило слова аноніма. Тоді була висунута версія про те, що камери дивляться не в той бік», – мовиться у матеріалі.

У Східному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України повідомили, що на даний момент ситуація, описана в соцмережах, нібито Росія встановила загороджувальний паркан у пункті пропуску «Гоптівка» на території України, не відповідає дійсності. Також у повідомленні сказано, що російська сторона дійсно встановила металеві загорожі, але зробила це на своїй території.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG