Доступність посилання

ТОП новини

Яким буде в Україні новий політичний сезон? (Огляд преси)


Сесійна зала Верховної Ради України (архівне фото)
Сесійна зала Верховної Ради України (архівне фото)

У новому політичному сезоні варто очікувати багато популізму, політичних заяв і обіцянок, але мало продуктивної роботи, переконані експерти газети «День». Зокрема, політолог Віктор Небоженко зауважує, що будь-яка сесія перед виборами (президентськими, парламентськими) перетворює Верховну Раду на божевільню. Тобто будь-які законопроекти, діалоги, виступи супроводжуються підвищеним популізмом, надривом, взаємними образами. І якість законодавчої діяльності перед виборами різко впаде. Також відбуватиметься дискредитація важливих речей. Наприклад, конституційної реформи. Як можна цього уникнути, йдеться в статті «Яким буде новий політичний сезон?».

У Міноборони з’явилася «гроза» для недобросовісних постачальників. Як інформує газета «Україна молода», Збройні сили України отримали можливість надзвичайно оперативно й фахово перевіряти якість продуктів харчування, які постачають у війська. Відбуватиметься це завдяки унікальному мобільному лабораторному комплексу, який, як зазначив глава оборонного відомства Степан Полторак, може стати «грозою» для недобросовісних постачальників продовольства для потреб української армії. Видання нагадує, що досі надходило чимало скарг й нарікань із військ, зокрема з району проведення ООС на неякісні продукти харчування. Це стало одним із мотивів створення мобільних лабораторій. Стаття називається «До вас їде... ревізор».

Останнім часом стала масовою злочинна схема подвійної приватизації земельних ділянок, констатує газета «Голос України». Тобто, відразу після передачі цих земельних угідь у приватну власність, з окремими заявниками за продуманою схемою укладали договори купівлі-продажу, за якими великі площі потрапляли в руки ділків. Та найбільше вражає те, що до цих махінацій долучались пільговики – учасники АТО, які й передавали отриману землю в інші руки. Ділки отримували від них доручення на право оформлення ділянок із правом їх відчуження. Потім такі доручення використовувались для неодноразового звернення до Головного управління Держгеокадастру в області із клопотаннями про виділення землі. Не обходилось навіть без масових акцій на підтримку цих вимог, зазначає видання.

Газета «Сегодня» попереджає, що незабаром Україну почнуть штурмувати біженці. Охоплені вогнем Близький Схід і Африка – постійне джерело головного болю для світової спільноти. Нелегальні мігранти від безвиході долають величезні відстані і ризикують життям, щоб потрапити до Європи. Ця, на перший погляд, така далека проблема може в недалекому майбутньому торкнутися і України. Однак якщо Київ врахує негативний досвід європейців у міграційному законодавстві, то Україна зможе інтегрувати біженців і посилити свій ресурс. Докладніше йдеться в матеріалі «Робочі руки з Азії та Африки».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG