Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: в центрі Донецька вбили ватажка «ДНР» Захарченка


Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та так званий «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв (зліва направо на першому плані)
Ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та так званий «міністр доходів і зборів ДНР» Олександр Тимофєєв (зліва направо на першому плані)

Смерть Захарченка

У центрі Донецька в кафе «Сепар» пролунав вибух, повідомляє 31 серпня проросійський сайт «Донецкое агентство новостей». За повідомленнями російських ЗМІ, смертельно поранений ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко. Після цього в місті почали масово затримувати людей, повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова. Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв’язку зі смертю Захарченка. Хто може стояти за вбивством ватажка «ДНР» і що воно означає – в матеріалі Радіо Свобода.

Кафе, в якому стався вибух
Кафе, в якому стався вибух

110 днів голодування Сенцова

Минуло 110 днів голодування Олега Сенцова, примусово позбавленого Росією українського громадянства і засудженого до 20 років ув'язнення за звинуваченнями у тероризмі. Три тижні тому Уповноважена з прав людини Верховної Раді України Людмила Денисова опублікувала фото українського режисера, яке їй передала російський омбудсмен Тетяна Москалькова. На цьому фото видно, що Олег Сенцов худий і виснажений. Стверджувати щось напевне про реальний фізичний стан Олега Сенцова немає можливості, оскільки Росія обмежує доступ до нього правозахисників. Радіо Свобода зібрало думки фахівців щодо тих повідомлень про Олега Сенцова, які стали публічними.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Потрійна доза хлору у воді

Цими днями у соцмережах і на форумах поширювали повідомлення про те, що вода до житлових будинків буде надходити з потрійною дозою хлору. Регіональні ЗМІ також стверджують, що такі повідомлення надходили мешканцям у месенджер Viber. Однак, у «Київводоканалі», «Харківводоканалі» та інших підприємствах спростували поширену в соцмережах інформацію. Більше – за посиланням.

Український правопис

І знову пропонуємо почитати ще кілька матеріалів про новий Український правопис. Заступник голови Координаційної ради з питань застосування української мови в усіх сферах суспільного життя при Міністерстві культури України Тарас Марусик розмірковує чи запропоновані Міністерством освіти зміни є правописом нашої мрії. А наша журналістка детально пояснює, що за зміни можуть стати правилами та що викликає невдоволення в новому правописі.

На завершення пропонуємо кілька коротких повідомлень:

Бажаємо Вам у всьому бути переможцями!

Ваше Радіо Свобода Daily​

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG