Доступність посилання

ТОП новини

Повідомлення про «порваний український паспорт» в Криму прикордонники України назвали фейковими


Українські прикордонники порвали паспорт кримчанину, щоб той не зміг повернутися на батьківщину, повідомили у середу російські ЗМІ та сайти. У Держприкордонслужбі України назвали ці повідомлення «черговим фейком окупантів».

Російські ЗМІ із посиланням на силовиків стверджують, що співробітник Держприкордонслужби України, почувши, що чоловік має намір переїхати до Криму на постійне місце проживання, порвав його документи.

Так, наприклад, російський сайт «Царьград-ТВ» повідомляє, що чоловік спробував пройти пункт пропуску та потрапити до Криму, але українські прикордонники начебто просто розірвали його український і закордонний паспорти. Російські ЗМІ також пишуть, що зараз цей чоловік перебуває у Криму і відновлює російське громадянство.

«Кримчанин зважився потрапити на півострів, обходячи стороною пункти пропуску. Його затримали вже в Росії, але після допиту в ФСБ відпустили. Йому обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Він живе у цей час у родичів. Проти нього порушено кримінальну справу за незаконний перетин кордону», – пише російське видання.

​«Комсомольска правда» пише, що прописка у чоловіка кримська, але російське громадянство в 2014 році він не отримував, оскільки протягом 15 років жив і працював в Італії. Після цього він начебто приїхав в Україну, в Дніпродзержинськ, і в 2018 році вирішив переїхати до родичів у Крим і отримати громадянство Росії.

У Держприкордонслужбі України назвали «черговим фейком окупантів» повідомлення ФСБ Росії про те, що український прикордонник нібито порвав українські паспорти чоловіка, який мав намір переїхати до Криму.

Про це Крим.Реалії повідомили в прес-службі Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Ця інформація – черговий фейк від окупантів. Він спрямований на дискредитацію правоохоронних органів України, зокрема прикордонників. Слід зауважити, що у нас правова демократична держава. Якби такий випадок мав місце, то громадянин міг би відразу звернутися до будь-якого правоохоронного органу, і це питання не стояло б на місці та обов'язково розслідувалося б», – повідомили у прес-службі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG